Uredite svoj dom kao profesionalac

Ponekad je potrebno mnogo truda da životni prostor uredite kao funkcionalan i elegantan enterijer na kojem će vam svi pozavideti. Ipak, ne može svako sebi da priušti savet arhitekte ili usluge projektnog biroa koji će osmisliti kako treba da izgleda ambijent u kojem najčešće provodimo vreme. U nastavku pročitajte savete kako da bez poteškoća započnete uređenje doma kao pravi profesionalac.

Izaberite prave boje za prijatnu atmosferu

Boje koje izaberete za vaš dom ostavljaju najveći utisak na stil i atmosferu. Ponekad je teško izabrati idealnu nijansu, a mi vam savetujemo da razmislite koje su vaše omiljene boje – tople ili hladne. Toplim bojama smatraju se sve nijanse crvene, žute i narandžaste, a nasuprot njima su hladne boje u koje se ubrajaju različite nijanse plave, ljubičasta i zelena koje takođe sadrže više plave u sebi. Podela na tople i hladne nijanse postoji jer upravo te boje povezujemo sa prirodnim pojavama: crveno sa vatrom, a plavo sa morem. MARKpro unutrašnja boja je uvek idealno rešenje za vaše zidove jer omogućava odličnu pokrivnost vaših zidnih površina i mogućnost nijansiranja u pastelne tonove.

Obratite pažnju na osvetljenost prostora

Vrlo često zanemarujemo kakvo nam je osvetljenje u prostoru u kojem boravimo. Profesionalni dizajneri enterijera bi vas posavetovali da prirodni izvor svetla ne blokirate zavesama. Takođe, prilikom kupovine rasvete usredsredite se na najbolje za vaše prostorije. Vaš dom možete da dekorišete zanimljivom lampom, stonom ili podnom, kako biste imali više izvora osvetljenja tokom noći. I na kraju, bitno je naglasiti da sama osvetljenost prostora utiče na atmosferu u vašem domu.

Inspiracija za dom kao iz časopisa

Brojni magazini koji se bave uređenjem enterijera nude veliki broj ideja za ulepšavanje prostora. Naš savet vam je da pregledate i sakupite što više kreativnih slika koje vas inspirišu. Na osnovu predloga iz časopisa lako ćete doći do zaključka o stilu koji vam se najviše dopada.

Shodno tome, ako birate minimalistički pristup i koncept „manje je više“ preporučujemo da iz asortimana proizvoda birate proizvode MARKpro Osnovni premaz, MARKpro Glet masu i MARKPro Unutrašnju boju čijom primenom dobijate efekat prostranosti i jednostavnosti.

Na raspolaganju vam je 180 nijansi po ton kartama MARKpro, JUB Barve i Ometi i JUB Favourite Feelings, a takođe i sami možete da kreirate svoju nijansu upotrebom ručnih koloranata – DIPI Super Colora ili DIPI Koncentrata.

Za rustičan izgled zidnih površina preporučujemo primenu MARKpro Mineralnih maltera.

Detalji su važniji nego što mislite

Dnevnu sobu, trpezariju i spavaću sobu možete da ukrasite finim detaljima i tako unesete vedrinu u životni prostor. Koristite sitnice poput sveća različitih oblika i veličina ili činija sa dekorativnim kamenjem koje će obogatiti prostor i dati mu vizuelnu zanimljivost.

Da li su vam naši predlozi bili korisni? Ukoliko imate bilo kakva pitanja MARKpro tim vam nudi profesionalno savetovanje u vezi sa izborom materijala koji će vam olakšati posao uređenja doma.

Ostale Novosti