Miért fontos a minőségi hőszigetelés?

Az ősz és a hűvösebb napok beköszöntével elkezdünk gondolkodni az energia megtakarításán. Hogy melegen tartsa otthonát a hideg téli napokon, a hőszigetelés nagyon fontos. A jó hőszigetelés legkézzelfoghatóbb előnye az állandó kellemes hőmérséklet az épületen belül. Közismert, hogy a hőszigetelő anyagnak alacsony hővezetési tényezővel kell rendelkeznie, hogy az anyagok jobb hőszigetelők legyenek.

A hőszigetelés jelentősége

A hőszigetelés az egyik alapvető módja a teljes kényelem elérésének a lakótérben. A természeti erőforrások és az energia drágulása miatt a hőszigetelés jelentősége egyre növekszik. A kivitelezőktől, de mindenekelőtt a befektetőktől elvárják, hogy nagy figyelmet fordítsanak a hőszigetelésre. Ön tudta, milyen fontos otthona hőszigetelése?

Mit kell tudni a hőszigetelésről?

Az épületek építésének nélkülözhetetlen eleme, amelyre minden építész gondol tervezéskor, a hőszigetelés. A jó hőszigetelés alapvető jellemzői és funkciói a következők:

1. Az épületekben télen-nyáron kellemes, állandó hőmérsékletet kell biztosítania;
2. Az épületnek „lélegeznie” kell, és biztosítva kell legyen a benne keletkező pára gond nélküli távozása a szerkezeten keresztül;
3. Nedvesség, páralecsapódás és penészképződés megelőzése;
4. Védi az épületet és befolyásolja annak élettartamát;
5. Biztosítja az épület energiahatékonyságát – csökkenti a fűtési és hűtési energiafogyasztást;
6. Befolyásolja az egészséges mikroklíma kialakítását a helyiségekben;
7. Jó hőszigeteléssel nő az ingatlan értéke.

A legjobb hőszigetelő anyagok

A kis sűrűségű, erősen porózus anyagok, illetve a nagyobb sűrűségű, a légáramlást megakadályozó anyagok régóta léteznek és hagyományosan hőszigetelésre használják. Azonban a modern technológiák fejlődésével manapság rendkívül sokféle anyagot és technikát alkalmaznak a hőszigetelésre. A hatékony hőszigetelés egyik legismertebb anyaga az expandált polisztirol (EPS). A MARKpro termékek innovatív, egyszerű és professzionális homlokzati hőszigetelő rendszert alkotnak.

Hogyan válasszunk anyagot?

Az épület védelmét szolgáló megfelelő anyag kiválasztását ugyanazok a tényezők befolyásolják, mint bármely más építőanyagnál: az éghajlati viszonyok, a termék népszerűsége, egyedi követelmények és természetesen az ár. Fontos kiemelni, hogy a MARKpro termékek kiváló minőségűek, és mindenki számára elérhető, rendkívül kedvező árakkal rendelkeznek.

Munkatársaink tanácsot adnak Önnek a megfelelő megoldás kiválasztásához az épület típusának, illetve az Ön igényeinek és kívánságainak megfelelően.

Forduljon hozzánk, ha bármilyen kétsége támadna az anyagválasztással kapcsolatban épülete hőszigeteléséhez.

Hírek